Autor |
Obnova Krásné vyhlídky |
aha
Člen

Členem od: 12.11.08 |
Odesláno 16-07-2012 16:14 |
|
|
Pro plzeňské a plzenecké kačery, co to nemají daleko do Koterova: keš Krasna vyhlidka (The Nice View) z roku 2005, která je nad Koterovem, má autora, co s geocachingem dáávno sekl. Krabička a její obsah není v pořádku, já bych měl klidně i více výhrad, ale jde o velmi starou plzeňskou kešku, takže ji nechci navrhovat na archiv.
Najde se někdo z okolí, kdo by vzal normální krabičku, dal do ní logbook, tužku a pár věcí na výměnu a zajel krabičku Krásné vyhlídky vyměnit? Předem děkuji. |
|
Autor |
RE: Obnova Krásné vyhlídky |
Arogant
Člen

Členem od: 04.03.08 |
Odesláno 16-07-2012 20:10 |
|
|
Tam to není jen o obnově... super by bylo i stěhování na lepší místo, na to je ale kačer krátký. Předpokládám, že to trniště (keře, ostružiny a kopřivy jsou pořád a ve větším množství).
Nemám problém věnovat krabičku a logbook, jen tam do těch míst nemám cestu.
Tady bych měl aspoň jistotu, že ji owner nebude archivovat, nedlouho po mojí údržbě, po DNF nálezu od kačera co má 40 nálezů...
|
|
Autor |
Slepic
Super Administrátor

Členem od: 31.08.07 |
Odesláno 17-07-2012 09:51 |
|
|
A nebylo by lepší udělat podobně jako s GC2546C?
Usmívej se - zítra bude hůř. |
|
Autor |
peli
Člen

Členem od: 20.08.10 |
Odesláno 17-07-2012 13:04 |
|
|
Ahoj, ja bych se tez primlouval za jeji posunuti, ale nevim co vse to obnasi. To misto bylo dost zarostle a okolo vsude neco jako cerna skladka.
Pokud by se nikdo nenasel tak bych se mohl ujmout te udrzby, jsem z plzence a dystak se poradim s Mamutem 
|
|
Autor |
Arogant
Člen

Odesláno 17-07-2012 17:20 |
|
|
peli napsal/a:
... ja bych se tez primlouval za jeji posunuti, ale nevim co vse to obnasi...
Posunout keš je jednoduché, když jsi autor. Když nejsi, tak máš smůlu. Takže buď se smíříme(-te) se stejným místem a pouhou obnovou. Nebo ji nabonzovat jako neudržovanou, nechat archivovat a udělat jí náhradu.
|
|
Autor |
100Dteam
Super Administrátor

Členem od: 18.11.08 |
Odesláno 17-07-2012 20:01 |
|
|
tak přemýšlejte rychle, zítra si jdu do Koterova vyzvednout auto. Tak jestli mám sbalit krabičku do batohu nebo ne 
100Dteam |
|
Autor |
aha
Člen

Odesláno 18-07-2012 00:10 |
|
|
Arogant napsal/a:
Posunout keš je jednoduché, když jsi autor. Když nejsi, tak máš smůlu. Takže buď se smíříme(-te) se stejným místem a pouhou obnovou. Nebo ji nabonzovat jako neudržovanou, nechat archivovat a udělat jí náhradu.
Ta skládka a džungle poskytuje krabičce docela ochranu před živly, které se tam stahují. Nicméně uložení je opravdu ošklivé, stejně jako je krásný výhled k Českému lesu.
Tož najde se někdo, kdo by dokázal na místě vymyslet nějakou parádičku, aby keška byla opravdu schovaná před mudly a byla blíže vyhlídky? Bez toho nemá smysl posílat Krásnou vyhlídku do archivu. Medoku, kde jsi, když tě Plzeň potřebuje? =) |
|
Autor |
2vkjmch
Super Administrátor

Členem od: 10.09.07 |
Odesláno 18-07-2012 01:41 |
|
|
Ahoj. Koukám na to prvně až teď. Vyhlídka je to moc pěkná a keše tam by byla škoda, ale místo se mi tedy už před lety při odlovu moc nelíbilo. Velká škoda, že ji majitel nedal k adopci nebo na sebe alespoň nenechal nějaký kontakt :-(.
Jen tak zítra zapřemýšlím jestli mě něco nenapadne. Jinak tam zajet s novou krabkou by problém být neměl.
Mamut
Z geotýmu 2vkjmch (Mamut, Miki, Barborka a Ondra)
>>> Fora to je moje <<< |
|
Autor |
100Dteam
Super Administrátor

Členem od: 18.11.08 |
Odesláno 18-07-2012 16:07 |
|
|
tak jsem se tam chtěl zastavit na obhlídku, ale ani jsem tam nedojel. Byl jsem zastaven už v Koterově s tím, že tam je bouračka. Tazže přenechávám někomu jinému
100Dteam |
|
Autor |
Medok
Člen

Členem od: 10.07.08 |
Odesláno 18-07-2012 23:35 |
|
|
Ahoj. Pamatuji si, že ta keška byla v takovém lesíku z náletových dřevin. Tam není problém něco nainstalovat. Beru si to za své a něco tam dám. V dílně určitě něco najdu.
Jinak je docela škoda, že když se někdo loučí s geocachingem, že po sobě neuklidí. Asi je to tou dobou . Mě osobně by více vyhovovalo udělat tam zcela novou keš.
Kdo hledá, ten najde a kdo nenajde, ten hledá. |
|
Autor |
ALLiK team
Člen
Členem od: 15.09.11 |
Odesláno 19-07-2012 02:41 |
|
|
Přečetl jsem si dnes toto vlákno a dojel se tam podívat.
Krabice vůbec není v tak hrozném stavu, jak to z diskuse tady na fóru vypadá. Vlastně je tam jen potřeba vyměnit logbook a snad vyházet nějaký bordel.
Krabice je lock&lock v dobrém stavu, píšící propiska je tam také. Úkryt je lesní standard - viz hint (nenadchne ani neurazí).
Největší problém keše (kromě toho logbooku) je vzhled lesa - akáty s pichlavopálivým podrostem. To samozřejmě málokoho nadchne, ale takový je celý vrchol Hájů. A pořád je to příroda a ne haldy odpadků jako u spousty jiných keší kolem města.
Takže můj názor:
Pokud se vymění logbook, keš může dál bez problémů fungovat v současném provedení.
Pokud by se keš měla nějak víc vylepšovat, doporučuji tuto původní poslat do archivu a vytvořit úplně novou s propracovanějším listingem a v rámci možností posunutou na trochu atraktivnější místo (myslím, že je jasné kam).
Vzhledem ke stáří keše bych se skoro víc přikláněl k první variantě, ale to opravdu posuďte vy zkušenější.
ALLiK team |
|
Autor |
MichalSaFlower
Super Administrátor

Členem od: 31.08.07 |
Odesláno 19-07-2012 09:51 |
|
|
Souhlasím s ALLiK teamem. .
Tahle byla jedna z našich prvních odlovených keší. Mimochodem jsme tam našli "ťapťátko" na fajfku a od té doby si občas fajfku zapálíme ... kam ten geocaching vede   . Jak to tak čtu a co si vzpomínám, tak takhle ta keš vypadala už od samého začátku a nikomu to zatím nevadilo ...
Takže pokud máte někdo potřebu tam založit nějakou novou, lepší, nádhernější keš s listingem přinášejícím nové a zajímavé informace o tomto konkrétním místě, tak tuhle pošlete do archivu a udělejte tam novou. Jinak bych jí nenechat z nostalgie dožít neboť se toho kolem od jejího založení zas až tak moc nezměnilo ... a na krásnou vyhlídku se vyplatí zajít i bez bodu ... toť náš názor 
MichalS & Flower |
|
Autor |
2vkjmch
Super Administrátor

Členem od: 10.09.07 |
Odesláno 19-07-2012 11:17 |
|
|
Cestou do práce jsem se tam stavil. Odklidil bordel a to co zbylo z logbooků předešlých, vyměnil TB , dal nový logbook a nějakou drobnost. Krabku jsem zatím neměnil, protože byla v pohodě.
Kdyby někdo někde našel kontakt na původního majitele, tak ji rád adoptnu. Takhle když jsem si prošel okolí a pozdravil se zblízka se srnkami mi napadlo jí tam minimálně udělat sestřičku/bratříčka. Ne že by bylo třeba okrabkovat celé okolí, ale tuhle editovat nemůžu a místo co jsem našel bych možná rád zveřejnil .
Téhle keši by možná slušel přesun někam k bunkru, možná přímo k vyhlídce, kde jsem se byl taky podívat, ale možná by ji nejvíc slušelo být kde je ... to je složitá otázka.
Toť ode mne vše 
Takže asi tak
Mamut
Z geotýmu 2vkjmch (Mamut, Miki, Barborka a Ondra)
>>> Fora to je moje <<< |
|
Autor |
Medok
Člen

Členem od: 10.07.08 |
Odesláno 19-07-2012 17:48 |
|
|
Já myslím, že Adam chce zachovat původní cache v originále. Koukal jsem na ní a pochází z roku 2005! To je docela historie . Takových kešek tady moc není. Zajímavé je, že owner odlovil pouze 18 keší a založil 8! Začal lovit v roce 2004 a skončil v 2007. Ono sice v té době moc keší tady nebylo a GPSka byla pro většinu lidí nedostupný luxus, ale mě tenhle nepoměr hodně zaráží .
Dneska jsem byl na místě činu a upravil jsem trochu úkryt. Není to sice něco speciálního, ale určitě lepší, než co tam bylo. Jedná se o UMU (univerzální Medokův úkryt ). Měl jsem sebou i náhradní logbook, ale Mamut mě předběhl a kešku již vybavil. Keška je teď myslím na delší čas dobře zaopatřená. Akorát nápověda moc neodpovídá. Správně by bylo "Hledej u mechového pařezu." S tím půjde asi těžko něco udělat, dokud se nesežene kontak na ownera. Možná, že by ho mohli starší pardí geocachingu znát. Vždyť tenkrát se skoro všichni kačeří znali, ale vzhledem k jeho počtu odlovů o tom pochybuji. Nezbývá nic jiného, než doufat, že se v něm časem probudí nostalgie a vzpomene si na své odložené kešky a nabídne je k adopci.
Kdo hledá, ten najde a kdo nenajde, ten hledá. |
|
Autor |
aha
Člen

Odesláno 19-07-2012 20:49 |
|
|
Mamute a Medoku, velice děkuji za údržbu kešky, snad si teď nálezci nebudou stěžovat a tato historická bude dál fungovat. Mamute, klidně tam přidej další, tradiček je vždycky málo. |
|
Autor |
Sopdet Reviewer
Člen

Členem od: 23.05.12 |
Odesláno 24-07-2012 23:51 |
|
|
Tak jsem zkusil prostournout kontakty na Groundspeaku, pokusi se majitele kontaktovat a uvidime zda bude souhlasit s adopci ...
Sopdet Reviewer
S úsměvem se schvaluje líp  |
|
Autor |
Arogant
Člen

Odesláno 25-07-2012 22:56 |
|
|
Chtěl jsem napsat něco ve stylu, že nevím, jak moc GS bude úspěšný, když má owner několik let nevalidní mail a je nevalidní člen.
Ale teď koukám jako péro z gauče:
Last Visit: Wednesday, 25 July 2012
PaJa žije! Nebo to bylo způsobeno tím jak mu GS projel účet?
|
|
Autor |
Sopdet Reviewer
Člen

Členem od: 23.05.12 |
Odesláno 25-07-2012 22:59 |
|
|
Akorat se to chystam napsat - po komunikaci a vysvetleni si PROC mi Kerb poslala info, ze mi email dat nemuze, ale napise sama a po par minutach bylo hotovo, mail se vratil jako nedorucitelny, tzn PaJa nejspise zadal schvalne neplatny mail, aby meli pokoj, tzn jedina moznost je nechat vse tak jak je a starat se "spolecne" - bohuzel jinak to nepujde :/
Sopdet Reviewer
S úsměvem se schvaluje líp  |
|