Syn by rád založil menší serii cachí, tak bych se rád zeptal na poslední novinky, které nás trochu míjí.
1- potřebuje mít na cache QR code, pro mě asi není problém, ale pokud by to vyšlo, rád bych udělal virtuální logbook, snažší údržba, ale je potřeba internet(nebo lobovat doma s uložený odkazem)
2- všiml jsem si, že některé cache, které dřív byly mystery, jsou teď letter boxy, tak nevím jaký typ by měl být spávný.
Tedy serie:
- několik (mystery/letter) s QR codem a virtuálním logbookem, (QR code bude obsahovat i kod pro finální cache)
- finální/bonusová (mystery/multi) s klasickým logbookem.
Můžete poradit jaké typy by měli být a i obtížnost vzhledem k potřebě QR čtečky?
ad 1) virtuálky, které se objevily v poslední době, byly některým kačerům přiděleny vyjímečně a náhodným (?) výběrem přímo od GS, jinak musí mít keš fyzický logbook (kromě earthek).
ad 2) letterbox MUSÍ obsahovat razítko, pokud je nemá, je to špatně.
Keše s QR kódem mohou tedy být jen mysterky (pokud v nich není razítko).
virtuální cache zakládat určitě nechceme. šlo o jen logbook.
Třeba v německu jsem narazil na několik tradičních cachí, kde místo logbooku byl QR kod pro zalogování návštěvy v logbooku na netu - ne geocaching log.
add mistery/letter box opravdu stačí aby tam bylo razítko - jsem měl dojem, že letter boxy byly k něčemu jinému.
sciurust 27-12-2018 Nabízím k adopci keš Alšova Plzeň.
Vianney 26-10-2016 Geokalendář 2017 se chystá. Pošlete fotky a informace na e-mail vianney@volny.cz
aha 02-04-2015 Event První pomoc a trénink s hasiči má po odhlášení 4 volná místa. Tuto sobotu v Němčovicích. http://coord.info/GC5PH7H
rictep 20-06-2014 Mám dva lístky na Lucii na 26.6.2014 do amfiteártu na Lochotíně v Plzni. Cena 2x 690,- Kč.
chrzatka 15-06-2014 Ahoj všichni, kdo máte rádi mohutné stromy!
Podpořte finalistu Stromu roku 2014, kterým je Skomelský dub, jediný finalista letošního ročníku v celém Plzeňském a Karlovarském kraji.
Podrobnosti se do